Популярне

Тернопіль та щурі

Експерти кажуть, що найважче знищити “транзитних” тарганів, яких з собою привозять мігранти та тарганів-прусаків, яких у США використовують для перегонів.

 

– Найбільше проблема у Тернополі з “транзитними” тарганами, яких до нас привозять афроамериканці, – розповідає директор обласного комунального об’єднання “Профілактичної дезінфекції ” Ігор М’яковський. – Ці таргани більші за наших, вони можуть бути завдовжки до чотирьох сантиметрів. І вивести їх дуже складно, бо наші засоби на них не діють. Вони дуже живучі.

Таких тарганів можна вивести хімічним способом, але спеціалісти кажуть, що це дуже складно, оскільки газ, яким травлять тарганів, небезпечний для людей, пише 20 хвилин.

– Щоб використовувати хімічні способи, потрібно, щоб мешканці переїхали з квартири хоча би на день, – продовжує пан М’яковський. – І газ може потрапити у інші квартири чи на сходову через щілинки, витяжки. Щодо тарганів-прусаків, то їх вивести теж дуже важко. У США за винайдення надійного і безпечного способу знищення цих тарганів дають винагороду в мільйон доларів. І жодна країна ще не знайшла способу їх знищити.

Відповідно до даних статистики цього року у осінню пору в “Профілактичну дезінфекцію” звернулось 450 тернополян, а минулого року за такий самий період часу лише 162 особи. При цьому комунальне об’єднання ще має 1400 договорів з різними підприємствами, закладами харчування. За умовами таких договорів спеціалісти щомісяця проводять дезінфекцію.
Не менше викликів отримують у службі дезінфекції і через щурів. Протягом цьогорічного осіннього періоду з проханням знищити щурів звернулось 580 тернополян. Минулого року таких звернень було 268. І ще близько 3000 договорів.

– Щурі, особливо в осінній період, мігрують у приміщення, – Ігор Мяковський. – Цього року ми мали багато викликів. Тернополяни скаржаться на щурів у підвалах та у будинках. Причиною такої кількості гризунів є відсутність дощу, адже у дощову погоду гине близько 40% щурів.
Раніше спеціалісти використовували 300 кг отрути для щурів, а тепер вдвічі більше – 600 кг.
– 19 жовтня ми завершили знищення гризунів на відкритій території, – каже директор. – Ми чистили територію біля Тернопільського ставу, вулиці Білецька, Руська, Чумацька, парк Топільче та Шевченка, “Острівець закоханих”, район Циганки. А вчора до нас звертались мешканці так званої хрущовки. Гризуни прогризли трубу в будинку і вилізли через неї в туалеті квартири. Був ще такий випадок, що щур виліз прямо в унітазі.

Ще одна проблема – клопи, які живуть у наших подушках. У спецслужбу стосовно клопів в осінній період звернулось 150 тернополян.

– Вони дуже шкідливі для людей, – пояснює Ігор Мяковський. – Вони кусають людину, а потім може бути алергія чи ще гірше. Але їх можна знищити повністю як фізичним, так і хімічним способом. Але потрібно, щоб люди на добу покинули квартиру, поки не вивітриться отрута. Але в гуртожитках ми не працюємо, адже тоді потрібно просити покинути на добу усіх мешканців, щоб ніхто не отруївся.

Знищити клопів можна і самостійно. Клопи бояться пари і високих температур, додає чоловік.
Довідка.

Адреса обласного комунального об’єднання “Профілактичної дезінфекції ” вул. Опільського,6. Телефон: 25-09-94 25-39-60

 

 

Джерело: http://infoprostir.te.ua/?p=111061

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua