Популярне

В Тернополі відбувся марш жінок проти раку молочної залози

До Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози на театральному майдані Тернополя відбувся марш жінок проти раку молочної залози.

 

У ньому взяли участь члени обласної організації жінок-інвалідів «Донна», представники обласних управлінь соцзахисту та охорони здоров’я, Центру здоров’я, обласного онкодиспансеру.

 

Якось я познайомилася із неординарною жінкою – Марією Линдою. Вона 9 років очолює в області громадську організацію жінок-інвалідів «Донна». Щопонеділка та щосереди з психологами, однодумцями, жінками-інвалідами поспішає до хворих жінок, щоб їх вислухати, підтримати.

 

Це дуже важка робота, від болю серце крається, але ж хтось мусить нести цю ношу. І так вже склалося, що вони, ці громадські активістки, є благодійницями і  працюють із жінками, які вже втратили молочну залозу або готуються до операції, або проходять відповідний курс лікування.

 

– Жінки, якими ми опікуємося, дуже ранимі,  – розповіла голова ТОГО жінок-інвалідів «Донна» Марія Линда. – Такі хворі потребують не тільки матеріальної, але й моральної підтримки.

 

За дев’ять років діяльності громадської організації 7500 жінок отримали безкоштовно протези молочної залози і спеціальну білизну. А ще – морально-психологічну  допомогу, яку за гроші не купиш. Адже при такій хворобі головне не втрачати надії, вірити у завтрашній день.

 

«Чи то туга моя, чи то чайка кигиче. Це не чайка, це я в самоті…», – зворушливо співала на акції Євгенія Шевчук, яка працює бібліотекарем. А згодом виконала «Там у росах купаються зорі», «Твої очі синіші за небо» та інші пісні. Жінки-інваліди, онкологи онкодиспансеру Оксана Туманова, Любов Самбор і перехожі читали плакати, з якими проводили акцію жінки, і зроняли сльозу – співчуття, підтримки і заклику до об’єднання зусиль проти раку молочної залози.

 

 

Джерело: http://tenews.te.ua/news_all.php?id=10969

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua