Популярне

Тернополяни масово пакують валізи на Захід

Черги, що розтягуються на кілька метрів і сягають далеко за межі відділень «Ідея Банку» та «Кредо Банку», де оплачують послуги польського візового центру в Тернополі, не перестають приковувати до себе поглядів пересічних тернополян.

На Теропільщині триває вакцинація від поліомієліту

25 ciчня в Укрaїнi cтaртувaв трeтiй рaунд дoдaткoвoї вaкцинaцiї прoти пoлioмiєлiту. Для цьoгo, зa видiлeнi Єврoпeйcькoю кoмiciєю 900 тиcяч єврo, зaкупили 4,5 тиcячi дoз вaкцини, якa вжe нaдiйшлa у вci oблacтi. Прo цe пoвiдoмляє Мiнicтeрcтвo oхoрoни здoрoв’я. В пeрших двoх рaундaх дoдaткoвoї iмунiзaцiї прoти пoлioмiєлiту вaкцинувaлиcя дiти вiд двoх мicяцiв дo шecти рoкiв. Трeтiй рaунд oхoпить уciх дiтeй дo 10 рoкiв.

На Тернопільщині прогресує епідемія грипу

Епідемія грипу та ГРВІ в області прогресує, – констатують у санепідслужбі. Особливо страждає від поширення вірусів працююче населення. Лікарі побоюються, що після завершення карантину, знову побільшає хворих серед дітей шкільного віку.

27 січня в історії Тернополя

Сторінками історії: 1527 - під Кременцем військо Костянтина Острозького розбило армію ординців, 1915 - народився художник-графік світової слави Яків Гніздовський, 1940 - розпочала роботу обласна бібліотека для дітей.

Чому для тернополян вода стане дорожчою?

Згідно із Рішенням «Про встановлення тарифів на постачання холодної води і водовідведення для КП “Тернопільводоканал”, ухваленим Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 26 листопада 2015 року, мешканці багатоповерхівок мали б платити 8,98 гривень за метр кубічний холодної води та стоків замість діючих сьогодні 8,26 гривень вже з 1 січня 2016-го. Проте у Міністерстві юстиції документ було зареєстровано тільки 11 січня 2016.

Макет головної сцени фестивалю "Файне Місто" (фото)

Організатори музичного фестивалю «Файне Місто» показали макет головної сцени. Відомо, що важитиме локація понад 80 тонн, окрім цього її загальна довжина сягатиме більше 52 метрів. Заввишки фестивальна сцена сягатиме розмірів 6-поверхового будинку.

Тернополяни здобули винагороди на Всеукраїнських змаганнях в Буковелі

20 нагород здобули тернополяни на II етапі Всеукраїнських змаганнях в Буковелі  15-16 січня  2016 року, які представляли команду Тернопільської області та СДЮСШ «Екстрім» міської ради. Спортсмени боролись на трасах слалому та гіганту.

26 січня в історії Тернополя

Сторінками історії: створено осередок Української Гельсінської Спілки на Тернопільщині, народився польський учений-зоолог Роман Кунтц, помер видатний австрійський пись­менник Карл-Еміль Францоз.

Новорічні ялинки не можна викидати у сміттєві контейнери

Із завершенням циклу новорічно-різдвяних свят тернополяни поспішають позбутися останніх атрибутів свята – ялинок. Однак комунальники застерігають, що сухі деревця не можна викидати разом із сміттям у сміттєві контейнери, а тим більше – у сміттєві шахти, пише ltdaily.

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua