Популярне

Найкраща піца в Тернополі

Я люблю піцу. Піца з шинкою, піца з грибами, піца з багатьма сортами сиру, піца з ковбасою… Якщо ви теж любите піцу, то запросто продовжите цей список.

Вибір піци в Тернополі таки широкий, достатньо пошукати «піца в Тернополі» і ви отримаєте перелік найпопулярніших закладів. Само-собою напевно в кожного є своя улюблена піцерія, зокрема і в мене, проте ніколи не певний що вибрав найкраще доки не ознайомився зі всім що можна вибрати, чи не так? А якщо ви турист, то, скоріш за все, взагалі не знаєте куди піти. А ще є люди з хворобою, які взагалі не можуть прийняти рішення… Одним словом, почав шукати «найкраща піца в Тернополі». Потрапляв на різні сайти, з різними відгуками, деколи досить суперечливими ­– толку від яких мало. Отож спрацювала моя природня жага до найкращого і я вирішив обійти найпопулярніші піцерії Тернополя і коротко описати, що де робиться, та створити ТОП для відвідувачів. Отож я їв у «Фламінго», «Пармі», «Тісті», «Моменто», «Соренто», «Сицилії», «Маяку», «Каштані», і «Челентано». Про ці піцерії і буду розказувати. Само собою згадаю і про інші піцерії в яких був раніше і які жахливі спогади про них в мене залишилися.

Я звичайно не Ольга Фреймут, проте сякі-такі спільні критерії оцінювання визначити потрібно. 

По-перше: це сама піца, а саме: її начинка, паляниця (фокаччо), наявність олійки, вартість, вага.

По-друге: обслуговування.

По-третє: інтер’єр. Зважаючи, що експеримент проводився літом то будемо оцінювати в основному тераси.

Для чистоти експерименту було вирішено всюди замовляти одну і ту ж піцу, а саме – мою улюблену – з шинкою та грибами

Отже, поїхали!

Сицилія. Офіціантка підійшла досить швидко. На піцу довго чекати не довелося. Замовив «Фунгі-котто». 550 г. – 60 грн. Піца смачна, ситна. 550 г. погодьтеся досить велика вага як на одного чоловіка. Ніби і немає до чого причепитися, проте паляниця в цій піці досить товста, в порівнянні з іншими, тобто менше начинки і більше тіста. Олійки для підкреслення смаку немає – мінус. З обслуговуванням все ОК. Всі привітні і без хамства. Проте колись разом з рахунком давали жувальну ґумку – жаль, що ця традиція втрачена. Всередині інтер’єр культурний і досить затишний. Тераса відкриває прекрасний краєвид на Театральну площу, проте, якщо порівнювати з наступним «піддослідними,» крісла і столи – звичайні пивні меблі від пепсі. Могло б бути й краще. Проте це все деталі, якщо тут вам приглянулася піца (а вона справді смачна), до того ж тут можна подивитись футбол.

На диво по ходу моєї «інспекції» вистрибнув ще один критерій – це публіка. Виявляється ви платите не лише за піцу, місце на якому сидите і обслуговування, а й за публіку, що вас оточує. Отож, в «Сицилії» це переважно молоді люди, віком від 25 і вище. Досить багато сімейних пар з дітьми, заходять і люди поважного віку. Щоб хтось особливо голосно матюкався не помічено, алкоголіків також ніби не було.

Фламінго. Підійшли миттєво. Представилися. Порадили що шеф рекомендує. Як тільки вибрав піцу, мій погляд зразу перехопила моя офіціантка, яка після обробки замовлення стояла біля стійки і як та господиня оглядає своє хазяйство – так само вона оглядала столики чекаючи поки клієнт доїсть чи подасть якийсь знак. Нічого подібного немає в жодній піцерії ні до ні після «Фламінго». Піцу також принесли досить швидко. «Капричоза» – 370 г. 53 грн. Вага значно менша ніж в «Сицилії» проте й тісто набагато легше. Паляниця дуже тонка, хрустка, приємна на смак. Начинка насичена, смачна, її багато. Піца ну дуже смачна. Якщо ви хочете наїстися – йдіть в «Сицилію». Якщо смачно поїсти – у «Фламінго». Одним з найбільших плюсів «Фламінго» є наявність олійки. Пекуча перчена настоянка звичайно на любителя, але тут як один раз спробуєш то вже не зможеш більше відмовитися. Проте будьте обережні. Для чистоти експерименту відвідав «Фламінго» біля «Старого млина» і «Фламінго» біля автовокзалу. На жаль різниця є. Біля автовокзалу чи то піца чи то олійка мають якийсь незрозумілий присмак. Це не звичайне невезіння, я був там 2 рази, і кожного разу та ж проблема. Тому краще йти у «Фламінго» біля 6-го магазину.

Під час поїдання, я б навіть сказав поглинання піци, офіціантка вас запитає чи все гаразд і і чи все смачно. Такого також не було в інших закладах. В кінці вас повідомлять, що можна збирати чеки на певну суму щоб отримати карточку знижки. Ввічливо скажуть «Гарного дня»

Інтер’єр приємний, затишний. Був би ідеальний, якби не стільці. Вони відверто незручні, проте списую це на особливість закладу. Публіка – це в основному сім’ї з дітьми або молоді пари. Все дуже культурно й мило.

«Парма». Підійшли швидко. Піца готувалась трохи довше ніж звичайно, хоча можливо так здалося. «Прошутто-фунгі» - 470 г. – 52 грн. Дуже дешево як на таку вагу, порівняно з іншими піцеріями, проте смачно. Напевно найтонша паляниця в місці. Як на мене аж занадто. Проте це означає що тут більше начинки, і це так. Це відчувається. Начинка смачна, насичена. Дають аж два види олійки. Правда обидві з часником, особливої різниці не помітив. Загалом піца досить смачна. Інтер’єр шикарний. Вид на площу, театр, і відчувається що до озера недалеко. Сидіти зручно і приємно.

Публіка різноманітна. Від сімей і до студентів з важким похміллям. Проте ніякого дискомфорту ніхто не приносить, з цим все ОК.

«Моменто». Зайшов зразу всередину, оскільки на веранді нікого не було, хоч це був час пік. Меню принесли швидко, хоча можливо тому, що я був одним з двох клієнтів на весь зал. Сидіти зручно. Шкіряні диванчики. Досить затишно. Брав «Прошутто-фунгі» - 400 г. – 49 грн. Досить дешево, проте на жаль не настільки смачно. Можливо на любителя, проте паляниця видалась якоюсь забитою, та ще й зі смаком картоплі. Не знаю, чи то рецепт такий проте напевно варто попереджати. Якість шинки також викликає певні сумніви. Брав лимонад до піци, так от, він мені сподобався більше, ніж піца, а це неприпустимо в піцерії. Про публіку сказати нічого, бо її не бачив.

«Тісто». Підійшли також дуже швидко. Вибрав «З шинкою та грибами» за 56 грн. Принесли дуже швидко. Паляниця прекрасна, майже така як і у «Фламінго». І начинка просто шикарна, насичена і смачна. Та, на жаль, бракує олійки. Окрім того, в меню не вказана вага піци. Ні, сама піца велика, проте хотілося б бачити за скільки ти платиш. До піци брав апельсиновий сік та червоне вино. Відчув себе інтелігентом. Насправді вино в «Тісті» порадили в соцмережах і воно ну ДУЖЕ смачне. Можливо найсмачніше в Тернополі, причому 150г всього за 14 грн. Інтер’єр і екстер’єр просто шикарні. Всередині ви можете спостерігати за процесом приготування піци, або ж перейти в дуже цікавий зал. Зал маленький проте оригінальніший ніж у «Фламінго» Скажу й про сік. Зазвичай беру піцу з апельсиновим соком, так от, таке враження що в Тісті він найменш розбавлений – хвалю! Публіка – переважно молоді пари. Романтика. Хороший заклад.

«Каштан». На терасі сидів хвилин з 10 поки до мене підійшли. Вже почав було злитися, проте тут вийшла вона – прекрасна офіціантка, зверніть увагу, я не казав цього раніше. Відразу все пробачив. Вибирав піцу з певним упередженням оскільки за ті 10 хв. зустрів досить багато негативних відгуків на «Каштан». Але ж ні. «Капричоза» 460 г. 53 грн. виявилася дуже смачною. І приготували її таке враження, що миттєво. Напевно це було найшвидше приготування за весь експеримент. Відчувається, що піца на дровах. Паляниця досить тонка але не занадто. Начинка смачна, приємна. Плюс дають олійку, яка підкреслює смак. Піца смачна. Обслуговування дуже приємне, красиве і ввічливе. Проте я отямився від краси пишучи статтю і нагадаю що підходять вони досить таки довго. Спочатку принесли меню, потім через 10 хв. забрали, причому принесла одна красива офіціантка, забрала інша красива офіціантка, а піцу принесла ще одна красива офіціантка. Це ніби й плюс, проте так не має бути. Інтер’єр напевно найбільш романтичний у Тернопільських піцеріях. Ну тераса нічого особливого, проте всередині зручні крісла, багато пар сидять навколо, відчувається запах кави. Приємно.

«Соренто» Замовлення прийняли швидко. Принесли також в нормальні терміни. «Піца з шинкою» за 48 грн. Дешево і смачно. Проте виникли певні сумніви до паляниці, вони видалась мокрою і трохи дивною. За декілька годин після цієї піци вперше за весь період експерименту обізвався живіт і сказав що йому трохи пече, хоча я брав не гостру піцу. Інтер’єр приємний, світлий. Тераса – нічого особливого, проте всередині гарно, приємно. Публіка в основному сім’ї з дітьми. Людно, це насправді плюс. Сидіти зручно, дихати легко.

«Челентано». Чекав від цього легендарного закладу багато, оскільки так сталося що раніше ніколи сюди не ходив (аж дивно якось), проте недавно приїхав зі Львова де їв в «Челентано» піцу. Смачна надзвичайно, одна з найкращих. На жаль, в Тернополі «Челентано» інше. Піцу замовляв на касі. З шинкою – 50 грн. Чекав стандартно, тут без претензій. Але піца виявилася чомусь дуже посередня. Немає виразного смаку в начинки, знову мокра паляниця, знову моєму животу не сподобалося. Олійки не дають. Сидіти надзвичайно зручно, і можливо найкрасивіший і найцікавіший краєвид в Тернополі. Офіціанти ввічливі проте немає тієї усмішки й уваги що є наприклад у «Фламінго». А після Львова хочеться порадити їм поїхати туди і сказати хай там попробують і мені таку саму приготують. Публіка різноманітна. Від пар до старих тітоньок які розказують про тяжке життя одна одній. Бачив і п’яненького чоловіка (можливо чоловік однієї з тітоньок).

   

 «Маяк» Підійшли досить швидко. Піцу готували трохи. довше звичайного часу, проте клієнтів було багато. Піца з шинкою 58 грн. 360 г. таки смачна. І паляниця, і начинка мають свій особливий приємний смак. Дуже смачно. Дають олійку, яка лише додає смаку. Офіціанти ввічливі й приємні, проте не завжди уважні - олійку я просив 2 рази. Інтер’єр приємний і затишний всередині і красивий та незатишний ззовні. Хоча як пощастить. Коли машин мало то можливо наймиловидніший краєвид серед піцерій. Буквально за 20-30 м озеро. Причому з тераси «Маяка» видно все озеро. Ну, назва забов’язує. Проте в час пік дуже багато машин, що трохи псує атмосферу. Проте заради хорошої піци можна й потерпіти, або зайти всередину. Публіка знову ж таки різноманітна, причому тут присутні всі прошарки населення – від пафосних чуваків на «бехах» до п’яних алконавтів на… на своїх чотирьох. Переважна більшість це люди молодого і старшого віку, які зайшли випити, і я говорю не тільки про пиво. Напевно найбільше алкоголю на квадратний метр зі всіх піцерій в яких доводилося побувати.

«Відінспектував» все що хвалять в неті. Настав час поділитися спогадами про інші піцерії в які я вам точно НЕ РАДЖУ йти. Само собою це моя особиста думка і мій смак, проте в мене досить багато однодумців. Варто зазначити що в піцерії які згадаю нижче я не ходив років 5-7, тому що спогади надто яскраві. Можливо там щось змінилося, можете перевірити і відписатися.

Отож:

«Не журись». Якщо ви зайдете в «Не журись» на пиво й піцу, то краще зразу беріть піцу і горілку, інакше піца нормально не перетравиться. Товста забита паляниця, і трохи бекону з якоюсь помадкою – ви це називаєте піцою? Обслуговують злі жіночки старшого віку. Кругом сидять виключно п’яні індивіди. Вони судячи зі всього скористалися моєю порадою. Навіть сама назва ніби попереджає «Не журись»…

«Тернопіль вечірній». Ну піца трохи краща ніж в «Не журись» проте паляниця явно розігріта, сир якийсь дешевенький, без смаку і запаху. Проте піца хоч їстівна. В залі знову ж таки багато випивши людей. Я ж казав – ви платите ще й за публіку. Накурено, навіть в залі для некурців. Туалет платний. Підвал. Гучна музика.

«Файна хата» Товста піца з «нашвидку руку» порізаним м’ясом і сумнівною шинкою, в оточені п’яних хлопців і чоловіків – не дуже приємно їсти там.

«Папероні» Піца чесно не така вже й погана (хоча гірша за всі інспектовані піцерії), проте постійне хамство обслуговування, термін готування, якість готування вигнали мене з того закладу. Так і вас багато людей але це не причина готувати піцу цілу годину. Ви далеко не найпопулярніші в місті і інші заклади якось справляються. Плюс паляниця ну дуже тверда.

Що ж, добралися до висновків. Після всього побаченого і спробуваного спробую поставити себе на місце наступних персонажів і щось їм порадити.

а) туриста

б) голодного жителя

в) хлопця з дівчиною, який явно має плани з нею на вечір

г) сім’ю

д) молодого студента/студентку, які хочуть спробувати студентського життя

е) старшого дядька, який просить закурити і хоче «бахнути»

Турист. Отож якщо ви турист, ви напевно хочете побачити щось цікаве, причому відпочити і смачно поїсти. Вам першу чергу дорога у «Тісто» і «Фламінго». Піца, вино, інтер’єр, обслуговування, атмосфера – все на вищому рівні. Далі можете відвідати «Маяк» - все ж таки озеро — це обличчя Тернополя, і піца там смачна.

Пересічний голодний житель, який хоче добре поїсти і не сильно багато платити. Вам не обов’язково йти в «стару піцерію». Краще йдіть в «Соренто»або «Парму». Все смачно і порції великі.В «Сицилію» трохи дорожче, але порція також велика.

Хлопець веде дівчину на піцу… Ну чувак, оптимальним вибором буде або «Каштан» або «Тісто». Все залежить від твоїх планів на вечір і краси дівчини. Якщо в тебе наприклад було побачення наосліп і вона виявилася страшною, то може піти в «Каштан»і компенсувати те тамтешніми офіціантками. Хоча впринципі в «Тісті» це компенсується вином. Але і там і там романтична приємна атмосфера. Можна і каву випити і посміятися ну і інтимну обстановку вам ніхто не зіпсує. В «Фламінго» й «Пармі» менше інтимності проте все решта майже те саме.

Батько-сім’янинякий хоче пообдати з дружиною й дитиною. Вам дорога в першу чергу в «Фламінго». Для дитини є спеціально обставлений куточок, де їй точно буде цікаво. А Вам з дружиною буде комфортно і затишно. Якщо ж в «Фламінго» ви чомусь не дуже хочете можете піти в «Парму» чи «Тісто» для прикладу.

Студенти які хочуть «покуражитися» - тобто показати що вони вміють пити. Або хлопці й дівчата які просто хочуть мирно посидіти і випити пива – вам найкраще підійде «Сицилія» і «Маяк». Пиво нормальне, піци смачні, обстановка сприяє розмові.

Дядько який хоче «бахнути» якщо вам головне бахнути йдіть куди хочете, крім «Тіста», там пива нема, не то що чогось сильнішого. Йдіть в «Маяк», якщо дуже припекло можете піти в «Тернопіль вечірній». Але пожалійте свої животи, не ходіть в «Не журись» і пожалійте почуття інших – не ходіть в «Каштан» і «Фламінго»

Все що побачив – написав. Все що написав – моя суб’єктивна думка, ніким не проплачена і ніким не спотворена. Якщо з чимось не згодні або є що сказати – пишіть, буду радий відповісти.

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua