Популярне

Тернопільську молочну продукцію не чекають у Європі

Напередодні Дня підприємця у Головному управлінні ДФС області нагородили кращих  платників податків. Виробники кажуть – працюють чесно і створюють якісне, проте на ринку Європи їхніх товарів не потребують.

 

На українському ринку ТОВ «Кременецьке молоко» уже понад 70 років. На підприємстві заготовляють молоко та продукти з нього і донедавна реалізовували товар як на сході України і в Криму, так і в Росії. Проте політика і війна примусила повернутися на територіально-обмежений ринок збуту.

«Нас сьогодні напередодні свята відзначають, то, мабуть, ми це заслужили. Але є багато перешкод, які не дають нам працювати продуктивно. Завдяки колективу, спеціалістам нашого підприємства, ми виготовляємо якісну, конкурентоспроможну продукцію і в умовах жорсткого українського законодавства досі працюємо, - розповіла директор підприємства Марія Задворна. Можливо незабаром нам вдасться вийти на ринок Молдови і Казахстану, оскільки проходимо їхні санепідеміологічні перевірки. Але, якими б оптимістами ми б не були, потрібно говорити чесно – в Європі нашої продукції не чекають. Окрім того, за угодами, які підписані з Євросоюзом, з нового року іноземна продукція на нашому ринку вдарить по молочній галузі. Наприклад, у Польщі виробництво молочних продуктів має великі дотації від держави, тому їхні товари дешеві, й українці будуть їх купувати».

Оптимістичніші прогнози щодо виходу на європейський ринок у представника теребовлянського ТзОВ «Уніпак-Україна» Ігоря Луцківа. Він каже: на підприємстві оптимізму не втрачають і вірять, що їхня термоупаковка для м’яса добре продаватиметься і за кордоном.

«Так, ми завжди залежимо від курсу валют, адже у нас імпортна сировина, і, поки він нестабільний, працювати складно. Але лежати на ліжку легше, а працювати завжди важко, тому потрібно бути оптимістом і тоді все буде добре», - наголосив пан Луцків.

На Тернопільщині податки сплачує 63 тисячі осіб, серед яких майже 20 тисяч – юридичні. Найкращих у Головному управлінні ДФС області визначали не за найбільшим наповненням бюджетів, пояснив начальник управління Ігор Комендат.

«Вітаю вас зі святом і хочу сказати, що ми обирали вас за єдиним критерієм: ви забезпечуєте людей достойною заробітною платою, окрім того, що з великими заробітками ще й сплачуєте відповідні податки, тобто ви дбаєте про ту місцевість, де самі живете. Хочу подякувати вам не як керівник, а як фізична особа, яка проживає у Тернополі, за те, що при цьому всьому ви ще й підтримуєте наших бійців АТО», - сказав Ігор Комендат.

 

http://teren.in.ua/article/vyroblenu_na_ternopilli_molochnu_produktsiyu_u_yevropi_ne_chekayut

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua