Популярне

В Тернополі свідоцтво про народження дитини видають безпосередньо в пологовому

Тернопіль став одним з десяти міст України, де свідоцтво про народження дитини видають безпосередньо в пологовому. Таке нововведення суттєво полегшує життя батькам. Щоправда, тепер визначитися з іменем малюка треба заздалегідь.

 

Під кінець року тернополянину Петру дружина подарувала найцінніший подарунок – донечку. А вже сьогодні молодий татусь отримав свідоцтво про народження своєї маленької тернополянки.

ПЕТРО, батько новонародженої тернополянки

«Дуже все швидко, за хвилину подав документи і через пару днів віддали і нікуди не потрібно ходити».

Віднедавна в 2-й міській лікарні свідоцтво про народження дитини видають безпосередньо в пологовому відділенні. Там працює юрист, який приймає документи, а вже наступного дня видає готове свідоцтво.

ЕДУАРД КОЛЬЦОВ, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в області

«Раніше, щоб отримати свідоцтво про народження дитини мама повинна була після виписки з лікарні йти в підрозділ реєстрації актів цивільного стану подавати документи, що звичайно, потребувало і затрат, і часу, і транспорту, щоб можна було отримати цей документ. Зараз цей сервіс ми надаємо прямо в пологовому будинку, нікуди йти не треба».

Вже до кінця січня, зазначає Едуард Кольцов, планують таке нововведення запровадити і у всіх інших пологових будинках області. В другій міській лікарні за спрощеною системою уже зареєстрували більше півсотні малят. Головний лікар закликав молодих батьків на цьому не зупинятися.

ВІКТОР КМІТА, головний лікар міської лікарні №2

«Якщо врахувати, що чисельність народу України, як не стараємося, в Тернопільській області вона з плюсом, а кругом вона з мінусом. Через то, давайте обганяти за рахунок Тернопільської області доганяти всю Україну».


 

 

Джерелоhttp://intb.te.ua

 

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua