Популярне

В Тернополі відбувся бій на мечах часів Київської Русі (фото)

Професійне свято відзначили 24 грудня працівники Державного архіву Тернопільської області. Цього дня вони не тільки приймали вітання і нагороди за працю, а й приймали у себе відвідувачів. Для усіх бажаючих відкрили виставку «Право на колір» та провели екскурсію архівом. А після засідання колегії архівістів потішили  оригінальним подарунком. Представники тернопільського клубу  історичної реконструкції «Галицька дружина» показали їм бій на мечах часів Київської Русі.

 

– Наш клуб займається реконструкцією побуту і боїв часів Галицько-Волинського князівства XIII століття, – розповів Тарас Кульчицький, реконструктор. – Ми покажемо історичний бій на мечах між піхотинцем та кіннотником, який перейшов на наземний бій. Піхотинець одягнений у кольчугу, яка складається із 15 тисяч кілець. На її виготовлення пішло півроку. Завдяки пластичній кольчузі піхотинець має перевагу у бою, але в той же час кольчуга не так добре захищає, як панцерник кіннотника. Я гратиму роль кіннотника. Цей панцерник виготовляв сам, щоправда пластини для нього замовляв вже готові. Металеві пластини з’єднані таким чином, щоб приймати удар на себе і не пошкоджувати внутрішні органи. Із захисних обладунків на мені ще наручі, захисні пластини на ногах, шолом. Під обладунками м’який «стьогат» візантійського типу із бавовни та льону. Битися будемо металевими мечами і сокирою, а для захисту є щити.

«Галицька дружина» в Тернополі діє вже давно. Тарас Кульчицькй розповів, що побачив їх виступ на одному із фестивалів, після чого вирішив також стати одним із реконструкторів. Займається цією справою вже майже шість років.

Цього разу лицарям довелося битися в цікавому історичному місці Тернополя. Це внутрішній дворик колишнього Домініканського монастиря. Його приміщення у 1939 році передали для облаштування архіву.  А під час Другої світової війни в архіві німці облаштували місце оборони.  Потрапити у внутрішній дворик можна тільки з приміщення  архіву. А здогадатися про те, що там є внутрішній двір можна тільки завдяки двом високим соснам.

Бій на мечах тривав декілька хвилин. Але цього вистачило, щоб продемонструвати і силу ударів, і складність ведення бою в металевих обладунках. Спочатку перевага була на боці піхотинця: йому вдалося звалити кіннотника на землю. Але великої шкоди йому це не завдало, і бій продовжився. Зрештою переміг таки кіннотник. За продемонстрований бій працівники архіву подякували лицарям голосними оплесками.

 

 

Джерело: http://zz.te.ua

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua