Популярне

Епідеміологічна ситуація на Тернопільщині

На Тернопільщині проводиться систематичний моніторинг показників захворюваності на грип та ГРВІ, температурного режиму в приміщеннях навчальних закладів, звітності шкіл про кількість відсутніх дітей з причини захворювання на грип, ГРВІ.

 

Епідситуація з початку епідсезону 2015-2016 років відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року, не перевищуючи епідемічних порогів. Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів серед населення області склала 27,3 випадки на 10 тис. населення, що становить 48,2% до розрахункового показника визначення початку епідемії.


Кількість захворілих зросла у порівнянні з попереднім тижнем на 11,9% (2908 осіб проти 2604 осіб). Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 61,1% (1778 ос.), школярів – 49,4% від усіх захворілих дітей (878 ос.). За тиждень госпіталізовано 154 особи із них 70,1% (108 ос.) становили діти до 18 років.


Відсоток відсутніх дітей в ЗОШ складає від 0,2% до 6,5%, температурний режим у приміщеннях навчальних закладів в межах норми (17-20?С).


Крім цього, фахівцями Держсанепідслужби у Тернопільській області проводиться моніторинг дотримання температурного режиму в навчально-виховних закладах згідно вимог ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» та  вимог ДСанПіН «Влаштування, обладнання, утримання  дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей». За звітний період проведено заміри температурно - вологісних режимів в 392 ЗОШ та 235 ДНЗ. У всіх випадках, де зафіксовано заниження температурно-вологісних режимів підготовлені пропозиції на керівників закладів щодо доведення даних параметрів до нормативних значень.


Щеплено проти грипу в області 2775 осіб, що становить 0,26% від населення області. Виконання запланованих обсягів – 44,9%.

 

 

Джерело: http://www.oda.te.gov.ua

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua