Популярне

Пропозиція директора Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомира Крупи про закриття шкіл

У червні цього року в тернопільських медіа обговорювалась пропозиція директора Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомира Крупи про закриття 31 школи та реорганізацію 19 шкіл. Серед них дві школи Теребовлянського району. У листопаді на будівництво нової школи у Теребовлянському районі було виділено 5.26 млн гривень.

На будівництво школи на 126 учнів у с. Соколів Теребовлянського району було виділено 5,26 млн грн. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель". Раніше на цю школу уже виділялися кошти 8.26 млн гривень у 2011 році та 2.05 млн гривень у 2012 році. В обґрунтуванні нинішнього тендеру зазначено, що після коригування проектно-кошторисної документації загальна вартість об’єкту становить 17,11 млн грн. Виходить, що опосередкована вартість цього будівництва –136 тис грн. за учнівське місце. За даними Мінрегіонрозвитку, будівництво шкіл зараз коштує 66 тис грн. за місце., тобто удвічі менше.
У червні цього року в тернопільських медіа обговорювалась пропозиція директора Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомира Крупи про закриття 31 школи та реорганізацію 19 шкіл. Серед них дві школи Теребовлянського району. Якщо, на думку директора Департаменту освіти і науки ТОДА Любомира Крупи, ці школи були малокомплектними, то для чого витрачати такі великі гроші на будівництво, а не вкласти їх у розвиток уже існуючих шкіл.
Хоча у цьому нічого дивного немає, оскільки із вже існуючих шкіл Крупа "заробляє" не так багато, як можна взяти із будівництва нової школи. Якщо будівництво школи коштує 66 тис гривень на одного учня, а кошти виділені із розрахунком 136 тис гривень (на 70 тисяч більше), то непогані добавки до зарплати виходять: додаткових 8.82 млн гривень (126 учнів по 70 тисяч).
Стає зрозумілим чому Любомир Крупа, попри усі скандали та порушення законів, досі залишається на своїй посаді. Крупа знає з ким і коли потрібно поділитися.

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua