Популярне

Декомунізація на Тернопільщині

Село Млинівці на Тернопільщині відоме з 1482 року. Але в 1964 році його перейменували на Радянське. Рада відновила історичну назву.

 

Верховна Рада своєю постановою перейменувала село Радянське Кременецького району Тернопільської області на Великі Млинівці, повідомляє dt.ua. Законопроект №2733 підтримали 250 народних депутатів. Таким чином парламент підтримав звернення Тернопільської обласної ради про перейменування населеного пункту.

Як наголошується в пояснювальній записці, назва Млинівці вперше згадується в акті від 14 листопада 1482 року. Проте в 1964 році село було перейменовано на Радянське.

“Ця назва є нетиповою для даної місцевості і відображає існуючу в радянські часи тенденцію до перейменувань населених пунктів України на назви з ідеологічним забарвленням”, – наголошується в записці. Питання про перейменування села Радянське підтримано територіальною громадою на загальних зборах громадян ще в 2004 році. В селі проживає 1174 людини.

Закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки” набрав чинності 21 травня. Місцеві громади повинні були до 21 листопада 2015 року визначитися з новими назвами населених пунктів, які підлягають перейменуванню. Потім протягом трьох місяців рішення має затвердити Верховна Рада.

 

 

Джерело: http://zz.te.ua

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua