Популярне

Створили сайт, де фіксують усі правопорушення українських ВНЗ

В Україні створили онлайн-сервіс, що дозволяє повідомляти про порушення у вишах та відслідковувати, де їх найбільше. Про це розповів виконавчий директор CEDOS Єгор Стадний.

 

"Ми зіткнулися з проблемою, що інформація про різноманітні зловживання в університетах губиться в інформаційному просторі. В Україні повідомлення про корупцію і різного виду порушення у ВНЗ найчастіше з'являються протягом вступної кампанії, проте, пізніше всі вони забуваються. Окрім поодиноких винятків, репутація ВНЗ майже не страждає, ситуація всередині не змінюється і стимулів для активної боротьби з проблемами у керівництва не виникає. Так з'явилась ідея створити ресурс, де інформація про порушення у ВНЗ назавжди залишається нанесена на карту, – каже Єгор Стадний.

 

За словами засновника, будь-хто може зареєструвати своє повідомлення про порушення. Його переглянуть та перевірять, каталогізують та внесуть до бази. Пройшовши ці етапи, порушення відображатиметься у декількох географічних та тематичних розрізах.

 

"Лише 73 університети з понад 200 державних вишів публікують штатні розписи, у яких вказують зарплати кожної з посад та розподіл фондів оплати праці. Це є порушенням у галузі доступу до інформації" - відзначає Стадний.

 

Часто надходять повідомлення, які насправді не сигналізують про порушення, що свідчить про необізнаність у законодавстві, своїх правах і обов'язках.

 

"Ми намагаємось цьому зарадити, публікуючи статті з роз'ясненням правил проведення різних процедур у ВНЗ. Про права у студентів у гуртожитку або під час навчання, чи можна стягувати плату за пропущені пари, як укласти договір на оплату за навчання, як мусить відбуватись прийом на роботу та звільнення викладачів, як обраховується індексація, чи можлива агітація у ВНЗ – ми стараємось пояснити, як і куди звертатися з різними проблемами", – каже Єгор Стадний.

 

Наразі на платформі Profrights уже зафіксовано 213 правопорушень. Інформація про порушення в університетах України формуватиметься з відкритих даних та з повідомлень користувачів.

 

Нагадаємо, вчора у всьому світі відзначали день студента.

 

 

Джерело: http://tenews.te.ua

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua