Популярне

Андрій Макаревич записав нову пісню про "колишніх братів, які стали глистами"

Серед учасників круглого були громадські активісти, журналісти, правозахисники та адвокати, депутати Верховної Ради України та Київської міської ради, представники Департаменту земельних ресурсів КМДА, Управління охорони культурної спадщини КМДА, Мінрегіону,

 

 

Управління охорони нерухомої культурної спадщини Мінкульту, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в м. Києві, Управління державної реєстрації. Проігнорували запрошення на подію лише представники прокуратури, до яких було найбільше питань.

Було детально розглянуто конкретні випадки незаконного будівництва: ЖК «Андерсен» по вул. Артема 84а, більш відомий у ЗМІ, як «Будинок сепаратистів», побудований з порушенням будівельних норм унаслідок чого заподіяна шкода навколишнім будівлям,право власності отримано на підставі сфальсифікованих документів; будівництво на проспекті Правди 80-82 у Подільському районі Києва з порушенням ДБН; по вул. Мельникова, 51 у Шевченківському районі Києва – забудовник Інтергалбуд, який протиправно зніс будинок-пам’ятку, що досі перебуває у реєстрі та використовує земельну ділянку не за призначенням.

Присутні мали можливість висловитисястосовно методів забезпечення юридичної відповідальності осіб, які задіяні у порушенні законних процедур відведення земельних ділянок, будівництва, вводу в експлуатацію та продажу житлових і нежитлових приміщень, шляхів інформування громадськості та потенційних інвесторів щодо небезпеки втрати коштів внаслідок інвестування у незаконне будівництво, та обговорили шляхи подолання негативних наслідків (матеріальних, ландшафтних, культурних тощо) для київської громади від незаконних забудов.

За словами нардепа Наталії Новак, сьогодні доволі багато борців із незаконними забудовами опиняються у замкнутому колі, оскільки ті структури, які мали б захищати інтереси киян, внаслідок корупції серед посадовців починають «затягувати час» або ж взагалі виносити рішення на користь забудовника. «Дуже важливо сьогодні ділитися досвідом, проводити круглі столи на яких присутні не лише представники громади, а й посадовці. Має відбуватися діалог, аби кияни бачили механізми відстоювання своїх інтересів у правовому полі», - розповіла нардеп.
Проте серед громадськості були й скептики, які назвали захід не інакше як «театр абсурду». «Тут сидять корупціонери, які роздавали незаконні дозволи на будівництво. Сьогодні вони слухають нас і розповідають як важливо боротися з незаконними забудовами, а завтра продають дозволи на будівельні роботи», - прокоментував член Громадської ради при КМДА Юрій Воробйов.
Тим не менш, на круглому столі активісти мали можливість особисто поставити питання представникам влади, та вкотре нагадали їм, що не збираються опускати руки у боротьбі з будівельним хаосом у столиці.А присутність ЗМІ та увага громадськості до подібних заходів спонукають чиновників задуматися чи варто псувати собі репутацію завідомо незаконною діяльністю. Крім того, це далеко не останнє засідання круглого столу стосовно незаконних забудов. КНК слідкуватиме за розвитком подій та тим, як розгортатиметься діалог між громадськістю та владою. 

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua