Популярне

Серед тернопільських школярів – “мода” на новий наркотик

На Тернопільщині більшає молоді, що вживає «Насвай». Це один з різновидів наркотичної речовини, яку не складно приготувати в домашніх умовах. До складу жувальної суміші входить тютюн, клей, психотропні речовини, курячий послід та гашене вапно. Саме така доступність і стає причиною великої популярності наркотику серед підлітків.

Жахливо те, що вживати подібну суміш діти починають ще в класі 6-7. Прийом насваю викликає легке запаморочення та помутніння в очах. Незміцнілий організм швидко реагує на негативний вплив речовини, а наслідки – не з приємніших. При постійному вживанні починаються проблеми з зубами, захворювання органів травної системи, онкологія та, звісно, страждає центральна нервова система, пише Терен.
– Мої однокласники, мабуть, вже всі спробували насвай. Мені кілька разів пропонували, проте я відмовляюсь, – розповідає школярка Іра. – Насправді складно вибиватись з колективу, з мене навіть насміхаються. Та я не зважаю. Просто не уявляю, як можна жувати, вибачте, куряче лайно.
Небезпека подібних речовин ще й в тому, що багато дітей після насваю починає вживати серйозні наркотики.
Правоохоронці неодноразово звертали увагу підлітків та їх батьків на подібну ситуацію, проте поки все залишається на своїх місцях. Пильність потрібно проявляти не лише поліції, а й вчителям, друзям, батькам.

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua