Популярне

Чи потрібно тернополянам запасатись цукром?

На Тернопільщині завершують збирати цукрові буряки. Цього року їх площі мені, ніж минулоріч, – 16 тисяч гектарів. Проте це не є причиною для дорожчання цукру, – запевняють у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

 

Найдешевший цукор, зазвичай восени, – кажуть аграрії. Відтак найкраще купувати свіжий цукор, відразу із заводу. Радять запасатися солодким продуктом у листопаді. Хоча дефіциту цукру не прогнозують. Оскільки наразі цього продукту в області є більше, ніж достатньо.

«Той факт, що цього року ми посіяли менше цукрових буряків, ніж минулого, не означає, що є проблеми в цій галузі. Причиною такого кроку є циклічність та деякі економічні закони. Отже, цьогорічні площі цукрових буряків – 16 тис. га. Наступного року, можливо, будуть більші площі. Наразі працює два цукрових заводи – Чортківський і Збаразький. Цукру в області буде виготовлено у три рази більше від тих потреб, які є в нас. Короткотермінові всплески ціни можливі лише тоді, коли хтось задасться ціллю зробити паніку на ринку. Так, як було це минулого року. Коли незрозуміло чому, всі люди одномоментно вирішили, що не буде на ринку ні круп, ні цукру. Через два тижні ціни впали. І всі думали, навіщо платили більше за цукор та інші деякі продукти. Така паніка дає можливість певній групі людей добре заробити», – відзначив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Напора.

Якщо дозволять погодні умови, цукрові буряки завершать збирати через кілька днів.

 

 

Джерело: http://zz.te.ua/ternopolyanam-radyat-zapasatysya-tsukrom/

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua