Популярне

На Тернопільщині відкрили новий пункт постійного базування екстреної (швидкої)

21 жовтня, в селі Озерна на Зборівщині відкрили новий пункт постійного базування екстреної (швидкої) медичної допомоги. Тепер жителі віддалених від інших пунктів сіл не чекатимуть на медиків 40 і більше хвилин. Повноцінно працювати пункт розпочне з 1 листопада, а поки що фельдшери та водії проходять стажування.

 

Новий пункт відкрили в приміщенні, яке знаходиться на території лікарні в селі Озерна, але нею не використовувалося, тому потребувало навіть найелементарнішого косметичного ремонту. Тепер тут буде другий в Зборівському районі пункт базування екстреної допомоги. Один такий пункт вже є в Залісцях Зборівського району. Завідувач Зборівською підстанцією екстреної (швидкої) медичної допомоги Олег Почапський розповів, що передумовою створення цього пункту було те, що відстань від Зборова до крайнього села району – 42 кілометри, і бригади швидкої допомоги не встигали доїжджати за встановлених відповідним наказом 20 хвилин до хворих. Також врахували і те, що через Озерну проходить траса, де часто трапляються аварії, а медики не встигають приїхати вчасно.

Відкриття ще одного пункту має підвищити оперативність та якість надання першої медичної допомоги, який обслуговуватиме близько 15 прилеглих населених пунктів. Бригада швидкої складається з фельдшера і водія та має свій автомобіль, наданий Центром екстреної швидкої допомоги. Автівка хоч не нова, після капітального ремонту, але в доброму стані та обладнана всім необхідним.

Створення цього пункту відбувалося за принципом «з миру по нитці»: кошти на матеріали дала сільська рада, робили косметичний ремонт працівники пункту, а долучилися до доброї справи благодійники та жителі села. Тому урочисте відкриття було святом для всіх.

Привітати озернян з інфраструктурним «поповненням» в громаді приїхав губернатор області Степан Барна, голова Зборівської райдержадміністрації Ігор Яворський, голова Зборівської райради Віктор Тарковський, головний лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус. Прийшли на урочисте відкриття і самі мешканці села.

Ті 12 військових, жителів села Озерна, що виконують свій обов’язок в зоні антитерористичної операції, хочуть бачити, що поки вони там захищають нашу державу, тут щось змінюється. Хочу вас закликати до розуміння цього, –  саме так звернувся до озернян Степан Барна. – Хто би що не говорив, як би не казав, що нам зле, ми все одно докладаємо зусиль, щоб нам разом було добре».

В області є чимало проблем з бригадами швидкої допомоги. Адже на 10 тисяч населення району припадає одна бригада Е(Ш)МД, що далеко не так в Тернопільській області. Головний лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф області Михайло Джус каже, що вже в наступному році цю проблему сподіваються частково вирішити, адже найбільша потреба в таких пунктах постійного перебування бригад швидкої є в Збаразькому, Бучацькому та Бережанському районах.

 

 

Джерело: http://teren.in.ua/article/teper_shvydka_dopomoha_pryyizhdzhatyme_vchasno

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua