Популярне

Де на Тернопільщині найбільш моторошні місця України?

Чи боїтеся ви темряви? Україна — країна не лише неймовірних пейзажів, але й країна з давньою історією. А це означає, що в нашої країни за тисячолітню історію назбиралося чимало моторошних місць…

 

Підгорецький замок

Де: село Підгірці Бродівського району Львівської області

страшну таємницю. Усі, хто ночував тут з останніх років XVІІІ століття і до сьогодні, бачили вночі справжнісінького привида! Їм являлася жінка в білому з чорним обличчям.

Примару бачили пацієнти туберкульозного санаторію, який був тут за радянських часів, сторожі і працівники замку. Родина польських поміщиків, які жили у стінах замку, навіть записали свої спогади про примару.

За легендою, замком блукає душа вбитої молодої дружини Вацлава Жевуського Марії. Через ревнощі він власноруч вбив юну кохану, а її тіло замурував у стінах палацу.

Золочівський замок

Де: місто Золочів на Львівщині

Замок почав бути місцем горя і страждань з приходом австрійських військ на Галицькі землі. У приміщенні прекрасного палацу вони влаштували в’язницю.

Згодом у замку своїх полонених утримували енкаведисти. Те, що вони робили з людьми, просто не вкладається у голову… Стіни замку бачили кров, знущання над вагітними, вмурованих у стіни людей. На території були поховані тисячі замордованих, згодом їх перепоховали, однак жахлива енергетика нікуди не зникає.

Під час реставрації до замку привезли дивне каміння незрозумілого походження. На поверхні нанесені дивні знаки, розшифрувати які досі не вдалося. З появою каміння замком, нібито, почав блукати привид чоловіка. Примара носить довгий плащ, у руках тримає тростину, а на голові у нього капелюх.

Олеський замок

Де: смт Олесько, Буського району Львівської області

Під стінами цього замку час від часу з’являється дух монаха. Існує легенда, що за життя чернець полюбляв плотські розваги і нерідко навідувався до жінок з довколишніх сіл.

За це монаха покарали і замурували у стіні без їжі і води. У стінах, нібито, навіть знаходили його скелет.

Згідно з іншою версією, мандруючий монах Ян Каспер на очах тисяч прочан стрибнув у криницю. Інші монахи оголосили його божевільним, та все-таки поховали за християнським обрядом. Однак душа самогубці все одно не знає спокою.

Замок Паланок

Де: місто Мукачево Закарпатської області

Легенда цього замку пов’язана з свекрухою і невісткою Софією Баторі та Ілоною Зріні. Жінки, правлячи замком, ворогували між собою. Про Софію Баторі ходить страшна слава. Жінка, нібито, мала пристрасть до людської крові. Для кров’яних ванн Софія наказували приносити у жертву 13-річних цнотливих дівчат.

Імовірно, ця історія є перебільшенням. Однак жорстокість Софії доводять історики: у її часи в стінах Мукачівського замку були катівні, в яких мордували людей.

Ще одна легенда про замок пов’язана з колодязем і чортом. На території замку копали криницю і все ніяк не могли досягнути води. Тоді чорт запропонував воду в обмін на мішок золота, але князь Корятович обманув сатану і підсунув йому малесенький мішечок з двома монетами. Від того часу темна сила щовечора виє на дні колодязя через те, що його обдурили.

Гора Бона

Де: місто Кременець Тернопільської області

На горі Бона у волинському містечку досі стоять руїни колишньої князівської фортеці. Назва гори пов’язана з вродливою італійкою королевою Боною Сфорцою. Їй через надмірну жорстокість приписують демонічні вчинки.

Згідно з легендою, красуня уклала угоду з дияволом. Сатана за це пообіцяв їй вічну молодість. Королева для вічної краси приносила у жертву незайманок. Їх скидали з вершини замку на гострі палі. У крові дівчат Бона приймала охолоджуючі ванни. За іншою версією, купіль для королеви робили з крові немовлят.

Село Заїзд

Де: Селище Заїзд в Прилуцькому районі Чернігівської області

Село на само в’їзді до Прилук пов’язують з так званими геопатогенними зонами.

Тут часто ламаються автомобілі. Годинники перестають показувати правильний час. Дивні речі кояться і з людьми: вони відчувають слабкість та запаморочення.

Є кілька версій, що ж коїться у селищі. Одна з них прозаїчна: тут накладаються різні за силою магнітні поля, через це й стаються “містичні” речі. За іншою версією, такий вплив на людей мають якісь таємні випробовування на військових об’єктах. Що ж насправді робиться у Заїзді — невідомо…

Соминське озеро

Де: село Сомин Волинської області

Озеро посеред лісу за 2 кілометри від села. Люди бояться купатися в ньому, тут нібито не клює риба і не співають птахи.

А все тому, що в озері живе чудовисько. Востаннє тварюку зі зміїною головою і тулубом крокодила бачили 30 років тому.

За однією з легенд, в озері живе велетенський древній сом. За іншою версією, в озері живе доісторична акула. Екстремали щоліта приїжджають, аби побачити потвору.

Галявина Громовище

Де: село Купище у Коростенському районі Житомирської області

Невеличка галявина в лісі просто притягує до себе блискавки під час грози. Під час дощу люди десятою дорогою минають закляту місцину. Блискавки на галявині Громовище вбили близько десятка людей.

Також вночі галявина дивно світиться, а після цього у небо піднімається яскравий промінь світла. Навіть вдень люди, які потрапляють сюди, починають себе погано почувати і в них псується настрій.

На галявині археологи також виявили древнє капище.

Лиса гора

Де: Київ

Лиса гора — місце, де збирається нечиста сила. Лису гору пов’язують з легендою про змію, яка обвиває землю і сама себе кусає. Місце, де вона себе кусає, стає Лисою горою.

На місці київської Лисої гори був язичницький жертовник та капище. Після насадження християнства на Русі тут збиралися прихильники язичництва.

Наприкінці ХІХ століття Лисогірський форт перетворили на гарнізонну в’язницю, в якій проводили страти.

Кияни оминають цю лісопаркову зону. Ті, хто все ж гуляють тут, розповідають про відчуття дискомфорту. У людей складається враження, що за ними стежать. Вояки, які проходили тут службу, часто стикалися з паранормальними явищами: деякі з них втрачали розум або покінчували з життям.

Будинок з привидами

Де: Тернопіль

Тернопільський будинок з привидами розташований у приватному секторі у мікрорайоні “Дружба”. Дім збудований на місці цвинтаря.

За розповідями, як тільки будинок збудували, в ньому поселилася нечисть. Звідти було чути моторошні крики, виття. А світло блимало ще тоді, коли електрика не була проведена. Власник будинку нібито не побоявся поселити туди свою родину, однак літаючі предмети і танцюючі меблі все ж вижили їх з дому. Після цього кам’яниця довго пустувала, а зараз там нібито живе жінка, яка знайшла спільну мову з духами.

 

 

Джерело: http://infoprostir.te.ua/?p=109781

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Loading...

Вибір редакції

Жов
05
Картриджі для друку. Які бувають і як обрати?

Картридж є незамінним елементом у будь-якій техніці для друку. Звичайно, що його вибір безпосередньо залежить від типу принтера. У сучасному світі з’явилося багато виробників, тому не дивно, що у користувачів часто виникають питання, як обрати найоптимальніший для себе варіант.

Бер
12
"Велике будівництво" - це не лише спорудження об'єктів інфраструктури, а й нові робочі місця, - Володимир Труш

Програма «Велике будівництво» - це не лише спорудження об’єктів інфраструктури, ремонт та будівництво доріг, а й нові робочі місця та додаткові надходження у місцеві бюджети. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час брифінгу.

НОВІ КОМЕНТАРІ

Погода

parkovka.ua